Beijerinckweg 1a, 6827 BN Arnhem
026 379 0232

APK Keuring

HOME / APK Keuring

APK Keuring

Verloopt de APK van uw auto binnen 2 maanden? Dan is het weer tijd om een afspraak te maken voor de APK.

Wat is de APK Keuring

De APK is een Algemene Periodieke Keuring (APK). Dit is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.

Wat wordt er gekeurd met een APK?

Bij de APK wordt er onder andere gelet op: de verkeersveiligheid (remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie), het milieu (uitlaatgassen), algemeen (het kentekenbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof). Ook wordt bij een APK-Keuring gecontroleerd of de juiste kentekenplaten op de auto zitten. GrandCar adviseert u daarom om de kentekenplaten van uw auto goed vast te plakken met dubbelzijdig tape of deze bij een garage vast te laten zetten.

Wat als mijn auto wordt afgekeurd voor de APK?

Als uw auto naar aanleiding van de APK nog een aantal reparaties nodig heeft, wordt deze afgekeurd. U heeft dan 2 maanden de tijd om uw auto te laten repareren. Tijdens deze maanden mag met de auto alleen op de openbare weg worden gereden van het APK-station naar het reparatiebedrijf. Als uw auto weer gerepareerd is, wordt deze alsnog goedgekeurd en afgemeld bij de RDW. De reparaties moeten vóór de vervaldatum van de lopende periode worden uitgevoerd. Daarom mag de APK altijd twee maanden eerder plaatsvinden.

Maak een afspraak 

best

Neem contact op

Beijerinckweg 1a, 6827 BN Arnhem
026 379 0232
www.grandcar.nl
info@grandcar.nl